ITGWO 2009

ITGWO 2009

Vanuit het niets waren we daar ineens. Vol goede moed en boordevol ideeën gingen we naar Vlieland. En ondanks een heftige storm, de dag voor het festival, werd de eerste editie er een om nooit te vergeten. De Volkskrant over de eerste editie: "Vlielands popfestival zeldzaam intiem. Een nieuw popfestival op Vlieland blijkt een onvergetelijke ervaring. Naar 'Into The Great Wide Open' kom je niet voor de grote namen, maar voor de mooie muziek. De gastvrije Vlielanders, niet te vergeten, maar toch vooral de organisatoren, die Nederland een popfestival schonken waar alles zo mooi was dat je er maanden mee vooruit kunt, een festival waarvan je alleen maar kunt hopen dat het oud zal worden, maar nooit groot." (de Volkskrant, 7 sept 2009)

ITGWO 2010

ITGWO 2010

Die moeilijke tweede.. Wat was het een mooi weekend weer. Dit schreven we in de nieuwsbrief, de dag na het festival: "We zijn er nog steeds een beetje stil van. Al die positieve reacties over wat de tweede editie van Into The Great Wide Open heeft los gemaakt bij bezoekers, artiesten, medewerkers en relaties. Drie dagen muziek, film, kunst en kinderactiviteiten. Zowel klein en intiem als groots en uitbundig. Bedankt dat je er ook was. Een ochtendduik in de zee, de door kinderen gemaakte Kolderkrant, dennengeur op weg naar ons gloedje nieuwe Naar Buiten podium, door IJssalon Min12 gemaakt Into The Great Wide Open ijs, kinderen die demonstreren tegen spinazie, op zondag aan tafel voor het laatste middagmaal met verse zeebaars uit de Noordzee, Erlend Øye (The Whitest Boy Alive) achterop je fiets na een spontane jamsessie op het strand… Onvergetelijk."

ITGWO 2011

ITGWO 2011

De eerste twee edities waren haast mooier dan we ooit hadden kunnen voorstellen. Maar die derde editie, toen vielen er weer hele andere dingen precies op de juiste plek. Het weer, de uitbereiding van het Sportveld, de bijzondere optredens. Dit schreven we na afloop van het festival: "Jullie haast continue euforische stemming liet een grote glimlach achter op onze gezichten en die van de Vlielanders. Programmeur Syste Wils: "Alles viel op z'n plek dit weekend. Het is ook fantastisch programmeren voor publiek dat komt om te genieten van muziek en kunst. En daar ook de tijd voor neemt en oprecht aandacht heeft. Een hoogtepunt waar kunst en muziek samen kwamen was Seeljocht, een muzikale trip met muzikanten en filmmakers uit het Noorden van Europa.”
De spontane optredens van enthousiaste artiesten zoals Great Wide Open-fan Erland Øye, die samen met B.C.U.C. tot diep in de nacht op het strand speelde, maakte de losse sfeer die Into The Great Wide Open kenmerkt. Ook dEUS bleef het hele weekend op het eiland en deed buiten hun reguliere set op het hoofdpodium een magisch optreden in het bos, Mauro en Tom Barman toonden vervolgens hun DJ-kunsten in De Oude Stoep en bleven nog een dag extra. Barman: “Dit is het beste dat ik ooit gedaan heb, een weekend waar je op het einde mag neervallen.""

Paasfeest 2011

Paasfeest 2011

Omdat wij het liefst zo vaak mogelijk naar Vlieland gaan en omdat het ons leuk leek om de eerste namen voor Into The Great Wide Open 2011 op een leuke manier te presenteren, gaven we een feest. Op Vlieland.  Met Pasen. Een soort Into The Great Wide Open, maar dan in het klein.

Op zaterdag zorgden we voor een film, muziek om op te dansen met o.a. DJ St. Paul, van die dingen. Op zondag hadden we bands die in De Bolder kwamen spelen: Friska Viljor, Roosbeef, Alamo Race Track, Jungle By Night en La Boutique Fantastique. Ook de kinderen hoefden zich uiteraard niet te vervelen en waren net zo welkom als tijdens het festival. 

Into The Spring 2012

Into The Spring 2012

We gingen Into The Spring! Op Vlieland, in het weekend voor Koninginnedag. Omdat het Paasfeest in 2011 zo geslaagd was, wilden we in het voorjaar van 2012 weer zoiets doen. Een soort Into The Great Wide Open, maar dan in het klein. En dus doen we dat gewoon, op zaterdag 28 en zondag 29 april.

ITGWO 2012

ITGWO 2012

De vierde editie van Into The Great Wide Open was divers en verrassend. Op alle vlakken hebben we onze grenzen verlegd. In de muziekprogrammering door breed te programmeren: van Gregory Porter tot Savages, van Adrian Younge tot Dirty Beaches, van Fresku tot Warpaint. Ook was er meer gesproken woord met programmaonderdelen als Echt Gebeurd, Kampvuur, Onder Invloed en Volgens Nederland, die door jullie goed bezocht werden. Daarnaast lagen de verschillende podia en speelplekken meer verspreid over het eiland. Van het oostpunt van Vlieland - waar het Slibstream-project resideerde - richting de westkant waar aan de voet van de Vuurtoren het nieuwe, bijzondere Vuurboetsduin-podium te vinden was.