Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en je bent altijd als eerste op de hoogte.

Info

Info

 

Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die ons festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

Op de hoogte blijven en praktische vragen

Nieuwsbrief
Om je in te schrijven op de Into The Great Wide Open-nieuwsbrief, vul hier je naam en e-mailadres in. (Vergeet niet om de bevestigingsmail te lezen en te bevestigen dat je de nieuwsbrief daadwerkelijk wilt ontvangen.) 

Vragen?
Een overzicht van de meest gestelde vragen is hier te vinden.

Vlieland

Bekijk Vlieland op Google Maps


Verblijven op Vlieland

Vlieland heeft een grote variëteit aan overnachtingsmogelijkheden: van camping tot hotel en van vakantiehuis tot bed & breakfast. Aan jou de keus welke accomodatie het beste bij je past. Daarom zit de prijs van een overnachting niet inbegrepen in het kaartje van Into the Great Wide Open. Een ding hebben alle overnachtingsmogelijkheden op Vlieland gemeen: het is gemakkelijk, altijd dichtbij het festival en je hoeft niet te sjouwen met koffers als je van de boot komt: voor een klein bedrag brengt Wietze de Boer je koffers met paard en wagen naar de plaats van bestemming. Let op: Vlieland is populair onder levensgenieters, daarom raden we je aan om nu al een accomodatie, zoals een vakantiehuisje of hotel te boeken. Via de site van de VVV Vlieland kun je heel gemakkelijk op beschikbaarheid zoeken en boeken.

Kampeerterrein Stortemelk
Er is nog een beperkt aantal slaapplekken beschikbaar. Reserveren kan via de website van Kampeerterrein Stortemelk: www.stortemelk.nl

Kampeerterrein Lange Paal
Kamperen kan ook op Lange Paal. Lange Paal ligt 3 kilometer ten westen van het dorp Oost-Vlieland, midden in de bossen en duinen. (Het dorp Oost-Vlieland is het enige dorp op het eiland Vlieland.) Het is een natuurkampeerterrein waar de voorzieningen weliswaar eenvoudig, maar toereikend zijn. Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. Indicatie van de kosten: kamperen op Lange Paal kost ongeveer € 8,50 per persoon, per nacht. Let wel op, reserveren voor een slaapplek op Lange Paal kan dit jaar via campingvouchers, die hier te bestellen zijn: intothegreatwideopen.nl/lange-paal

Slaapschepen
Slapen kan op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de haven van Vlieland, op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl, via mail of telefonisch: 0517-234234.

We raden je aan om bij je festivalticket meteen je overnachting en je kaartje voor de boot te boeken.

Fietsen

Fietsverhuur op Vlieland
Jan van Vlieland: www.janvanvlieland.nl
Frisia: www.frisia.vlie.nl
Zeelen: zeelenfiets.nl/fietsverhuur-vlieland

Reis

Bereikbaarheid Vlieland
Je komt op Vlieland met de boot. Dat kan vanaf Terschelling en vanaf Harlingen. Rederij Doeksen verzorgt de overtocht, op www.rederij-doeksen.nl kun je de bootreis reserveren. De overtocht vanaf Harlingen naar Vlieland duurt ongeveer 1,5 uur. Aangezien Vlieland autoluw is, zul je de auto in Harlingen moeten achterlaten, gelukkig is er vlakbij de bootterminal volop betaalbare parkeergelegenheid. Je kunt natuurlijk ook met de trein naar Harlingen komen.


Grotere kaart weergeven

Omdat het een druk weekend is zijn er soms boten vol. De ervaring leert wel dat mensen zo nu en dan met hun boottijden schuiven, waardoor er op boten die eerder vol waren nog plek vrij komt. We geven hier niet meer aan welke boten vol zijn, omdat dit per uur kan veranderen. Je kunt het beste de website van Rederij Doeksen raadplegen voor de meest actuele informatie over afvaarten.

Tijden afvaarten Harlingen - Vlieland volgen later (of kijk op de site van Doeksen)

Kosten en Reserveren
Informatie over het boeken van een bootticket en de kosten van een overtocht zijn te vinden op de website van Rederij Doeksen.
In verband met het einde van de vakantieperiode adviseren we tijdig een bootticket te reserveren. Je kunt deze hier boeken.

Trein
De veerterminal is ook bereikbaar per trein, je neemt dan de trein naar Harlingen Haven. Kijk op de website van de NS voor meer informatie. Vanaf Harlingen Haven is het ongeveer tien minuten lopen naar de terminal van Rederij Doeksen.

Festivalbussen
Nog steeds een handig alternatief voor de trein of de auto: de Festivalbus. Van Utrecht Centraal Station en Amsterdam Centraal Station rijden er bussen rechtstreeks naar Harlingen Haven. Kijk op de website van Festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus.

Carpoolen
Heb je nog een plek over in de auto, of zoek je iemand om mee te rijden van en naar Into The Great Wide Open? Carpool! Je bespaart zo kosten, het is minder slecht voor het milieu. En niet te vergeten: ge-zellig. Vind passagiers of zoek een rit in de speciale carpoolgroep: https://m.toogethr.com/group/intothegreatwideopen

Safe travels en tot op Vlieland!